Skrivet av | Kommentering avstängd

Som de flesta i södra Sverige vet så är nu tyvärr säsongen för både lax och havsöring slut på mer eller mindre alla platser. Ser jag till min egen säsong på kusten så va fisket okej de två första veckorna i april, inte bra men inte heller dåligt. En lite konstig säsong får jag säga att det har varit. Under hela maj, juni och juli var jag dock inte ute på ett enda pass på kusten utan la den lilla tid jag hade för privatfiske på lax. Under september och de sista 10 dagarna har jag däremot lagt mycket tid där jag, tillsammans med kompisar, fiskat 1-2 timmar varje dag innan/efter jobbet. Fisket i september har trots ganska hög temperatur varit väldigt bra och har pillat upp en hel del fin fisk, största på strax över 2 kilo. Jag har gjort en liten kort film om de sista dagarna.

Höstfiske

Sep
2016
01

Skrivet av | Kommentering avstängd

Dessvärre har jag personligen fiskat extremt lite på kusten efter april, under hela sommaren var jag i princip inte ute en enda gång. Peter rapporterar lite om hyfsade fisken under sommaren men mestadels på eftermiddagsfisken eller tidiga nattfisken. Nattfisket i år har enligt rapporter inte varit särskilt bra utan mestadels ”OK”.

Nu är vi inne i september och efter augusti månad som bjudit på ganska bra fiske, ser jag fram emot lite fler pass. Jag var ute lite nu i dagarna som gick och fisket var helt okej, inga mängder med fisk men en hel del rörelse och öring i farten. Det är fortfarande stora mängder med makrill längs kusten och dessa biter på under varje pass. För min del har snabbt hemfiskade räkor varit bästa melodin. Förhoppningsvis blir september en kall månad, då kan fisket bli riktigt intressant!

30_aug

Kort sammanfattning

Apr
2016
26

Skrivet av | 1 kommentar

Har varit ute på tre kortare pass om några timmar styck. Trots det överlag tröga fisket så har jag haft fortsatt bra fiske, eller nåja ok fiske iaf! Samtidigt får man vara glad att man får fisk under de förhållandena som vi haft längs västkusten.

Under samtliga turer har jag sett en hel del vakande fisk, vilket ger fisket en helt ny dimension! Jag har totalt lyckats pilla upp 7 fiskar, dessvärre bara smått.

Höjdpunkten var en 40:a som jag såg ”beta” av ett rev i solskenet. La ut en liten ljus märla, började twista hem den och såg då hur fisken vände sig och tog fart… Baaam så satt den där! En liten fisk visserligen, men sjukt kul ändå! 5 minuter senare tappade jag en fin fisk på 48-50cm efter drygt halva fajten, och landade en 35:a.

Flugorna som funkat bra det senaste är; Fulmasken, märlor i olika färger, spiders och en variant på JF-flugan. Överlag har mindre flugor levererat, framförallt när jag kastat på vak!

småpill

 

 

Skitfiske på er!

//Peter

Skrivet av | Kommentering avstängd

Igår fick jag en fin rapport via sms/mms från min teamfiskare, Simon Hermansson. Han hade haft riktigt bra fiske söder om Göteborg med hela 8 fiskar landade där endast 2st var under måttet. Största fisken mätte in på fantastiska 62cm och 2,7kg! Trots det tröga fisket längs med kusten så kommer det titt som tätt ljusglimtar som denna. Med andra ord till alla som hinner ut, ut och kasta! Förr eller senare prickar man rätt dag.

image (3) image (1) image (2)

Skrivet av | Kommentering avstängd

I söndags var det dags för ett pass tillsammans med min frus kusin Petter. Vi hade bestämt oss för att fiska mina ”hemmavatten” och grilla lite korv och annat gött.

Vid första stoppet ser vi ett par fiskar som går och vakar relativt nära land. Vi lägger några kast i olika riktningar med inget nyp i flugan… Efter cirka 40 minuter byter vi lokal. Efter knappt en kvart på nya stället börjar det vaka febrilt! Det är fisk precis överallt! Det känns som att det är mycket smått, men man vet ju aldrig!

12 flugbyten senare är frustrationen total! Förbannade skitfisk! Efter lite kaffe och en harang svordomar bestämmer jag för att prova en liten mini-fluga som ska imitera ett fiskyngel. Det är bara lite Icedub i färgen UV Tan på en liten krok från Gamakatsu. I första kastet suger en fisk i direkt! Yes!! Jag springer bort till kusinen och byter ut hans räka mot ett yngel. I hans tredje kast drar han på en fin fisk. Det är en ”well mended kelt” (besa i väldigt bra kondition) på 54-55cm. Visserligen en besa, men hans första havsöring över 50cm!

Efter drygt 45 minuters fiske har jag lyckats landa ytterligare 3 fiskar, och kusinen har bränt ett par. Vakandet dör ut lite och vi bestämmer oss för att byta lokal och grilla lite korv. Givetvis kom regnet precis när vi skulle sätta tänderna i första korven…

Efter en snabb lunch-middag fiskar vi av tre lokaler utan att så mycket som se en fena.. På vägen tillbaka till bilen bestämmer vi oss för att testa en lokal en gång till. Magkänslan säger att det borde finnas fisk på plats. Vi hinner knappt fram till viken när vi ser ett flertal vak. Denna gång fungerar dock inte fiskynglen, och det känns som att fisken plockar nåt i ytan. Vid strandkanten ser jag en del flugor och andra insekter, så jag testar en liten svart spider som är tänkt att imitera en tångfluga (eller nåt liknande). Efter drygt 15 minuter har kusinen landat två fiskar och jag har lyckats pilla upp en liten 35:a.

Summa summarum så blev det en lyckad tur med 9 fiskar, 35-55cm. Det är extra kul med bra aktivitet när man fiskar med folk som inte fiskat kusten särskilt mycket, och som inte fått så mycket fisk!

sizematters

 

 

Skitfiske på er!

//Peter

Skrivet av | Kommentering avstängd

Efter gårdagens kvällsfiske var jag lika sugen på en tur ut ikväll igen och idag gav jag mig på flytringen för att bättre nå de fiskar som gick längre ut. Dessväre kom inte fisket igång lika bra denna kväll. Det var nögra korta perioder då fisken vakade lite men inte alla lika frekvent som igår. Men samma teknik som jag körde fungerade okej även idag. Snabbt hemfiskad räka! Jag fick landat en tjockis på ca 35cm och bommade 3 rejäla hugg.

Under kvällen var även Peter och Rickard ute och deras rapporter indikerade ett trögt fiske med några få vak och en fisk landad. Det verkar fortfarande vara ganska trögt på sina ställen. Hoppas kommande lågtrycksfront kan sätta fart på fisket!
image