Skrivet av | Kommentering avstängd

Jag själv (Tellis) har inte vart ute någonting på över en vecka och inte heller Peter Sagvall som ofta skriver här. Jag har däremot försökt hålla lite koll på rapporter från andra och hur fisket varit sista veckorna. Det verkar som att vi nu kommit in den lite svårare perioden där det kräver mer tid till att hitta fisken, eller ha lite mer tur att man väljer rätt tid och plats. Dem som prickat rätt har dock haft bra fisken och framförallt så har det kommit upp en hel del stor fisk! Flera fiskar kring och över 70cm och dessutom fiskar som vart över 80cm. Det känns riktigt skoj att det börjar bli bra storlek på fisken här på västkusten och drömmen om den där riktigt stora öringen känns allt mer verkligen en säsong som denna. Ligger man i blir man belönad verkar det som, även om man ska ha en gnutta tur att ”trampa på” de där riktigt stora fiskarna.

Peter Paaso som gästbloggar här har vart ute en del och har haft OK fiske vissa pass, här är ett av dem som gjordes för inte så längesedan,

Trevligt fiske med gott sällskap av nyfunne fiskekamraten Martin vid långholmen idag.
Fisket började kanon med vak, utlägg, krokad och landad fisk över måttet kort därefter. Det dröjde inte lång stund innan jag landat både 1 och 2 fiskar till, nu gick det mycket fisk i vattnet och huggen kom i intervaller. Det som gjorde det hela lite knepigt var att fisken nästan uteslutande valde att klippa till flugan på långlina vilket gav sisådär bra krokningar.

Jag stannade kvar lite kort efter 21, det började att vaka något och det började även att hugga igen efter en kortare döperiod , nu var dock fisken riktigt kinkig och bet ytterst försiktigt i flugan vilket resulterade i på tok för snabba mothugg från min sida. Med facit i hand skulle jag kört något riktigt litet och handtwistat. 2 landade under denna period, 1 som slet av tafsen strax efter påslag och ett flertal hugg. Totalt blev det 10 fisk på ca 30 & 46, klart nöjd efter lite halvtröga pass de sista.

Alla togs på Vit Weber, Baitfish samt de sista på svart wolly, fiskad med TSD Impact SL.
På’t imorgon igen!

paaso paaso_2