Skrivet av | Kommentering avstängd

Igår hade jag (Tellis) en kast och fiskekurs på kusten så det blev inget fiske för min egen del. Kursdeltagarna testade under eftermiddagen bland annat på sjunklinefisket och fick landat och tappat några fiskar. Jag fick en rapport från Peter Paaso som hade vart ute en snabbis i skymningen och fiskat i närområden där vi hade varit lite tidigare,

”Ikväll tog jag en sen tur ut på kusten, jag valde en sträcka som jag normalt brukar snabbfiska på vardagarna längre fram på säsongen. Strax innan 22 hade jag en öring som vakade försiktigt endast 3-4 meter ut från land. Efter 2 utlägg valde den att suga tag i fluga och det blev utan tvekan säsongens roligaste fight med en fin rusning i början!”

paaso

Nu med värmen och solsken är det ingen dum idé att faktiskt försöka lägga mer tid på antingen gryning/morgon eller kvällarna. Det skulle behöva komma in lite vindar eller mulet väder för att ruska om lite på kusten. Vattentempen är dock fortfarande bra så fisken trivs jättefint, det är bara det att den blir lite kinkigare i finvädret. Testa gärna att fiska lite djupare nu!