Skrivet av | Kommentering avstängd

Varken jag eller Peter har ännu hunnit ut på något fiske sista tiden, mycket jobb tar på energi och långa dagar. Men som tur är så är Peter Paaso ut och håller koll på fisket!

”Öarna stod på schemat och förhoppningarna på ett bra fiske var ju såklart höga som vanligt.

Väl ute på plats så tog det inte mer än ett par kast innan första fisken var efter, hett..
Vi stod och tjötade kamrater mellan och jag hade lagt ut ett riktigt ”berra kast” (Kort, krokigt, allmänt dåligt) men fick ännu en mindre torped som rusade fram från ingenstans framför fötterna och skulle attackera flugan. Attans, missa fisken så jag la på nytt ut för att se om fisken kom igen.

Mängder med lina i korgen och några få meter utanför spötoppen ser jag en bättre öring göra precis som de andra, rusa från ingenstans & men denna gången satt fisken på kroken! Jag höll fisken i närområdet under drilltiden och hade den kontrollerat under press för att undvika att få ett linkorgstrassel utan dess like. Vi hade fortsatt med aktivitet, flera följen men trots både flugbyten, linbyten och diverse annat man kan tänkas prova så ville de sig inte.

18-20 så dog fisket av riktigt ordentligt, endast något enstaka följe. ”Succé” flugan eller vad man ska kalla det, var en av gårdagens kreation vid morgonkaffet. 1,7 vägde Vadman till. Kort, grov, välkonditionerad tjockis. /Peter Paaso” 

paaso_fisk paaso_fluga