Skrivet av | Kommentering avstängd

I söndags var det dags för ett pass tillsammans med min frus kusin Petter. Vi hade bestämt oss för att fiska mina ”hemmavatten” och grilla lite korv och annat gött.

Vid första stoppet ser vi ett par fiskar som går och vakar relativt nära land. Vi lägger några kast i olika riktningar med inget nyp i flugan… Efter cirka 40 minuter byter vi lokal. Efter knappt en kvart på nya stället börjar det vaka febrilt! Det är fisk precis överallt! Det känns som att det är mycket smått, men man vet ju aldrig!

12 flugbyten senare är frustrationen total! Förbannade skitfisk! Efter lite kaffe och en harang svordomar bestämmer jag för att prova en liten mini-fluga som ska imitera ett fiskyngel. Det är bara lite Icedub i färgen UV Tan på en liten krok från Gamakatsu. I första kastet suger en fisk i direkt! Yes!! Jag springer bort till kusinen och byter ut hans räka mot ett yngel. I hans tredje kast drar han på en fin fisk. Det är en ”well mended kelt” (besa i väldigt bra kondition) på 54-55cm. Visserligen en besa, men hans första havsöring över 50cm!

Efter drygt 45 minuters fiske har jag lyckats landa ytterligare 3 fiskar, och kusinen har bränt ett par. Vakandet dör ut lite och vi bestämmer oss för att byta lokal och grilla lite korv. Givetvis kom regnet precis när vi skulle sätta tänderna i första korven…

Efter en snabb lunch-middag fiskar vi av tre lokaler utan att så mycket som se en fena.. På vägen tillbaka till bilen bestämmer vi oss för att testa en lokal en gång till. Magkänslan säger att det borde finnas fisk på plats. Vi hinner knappt fram till viken när vi ser ett flertal vak. Denna gång fungerar dock inte fiskynglen, och det känns som att fisken plockar nåt i ytan. Vid strandkanten ser jag en del flugor och andra insekter, så jag testar en liten svart spider som är tänkt att imitera en tångfluga (eller nåt liknande). Efter drygt 15 minuter har kusinen landat två fiskar och jag har lyckats pilla upp en liten 35:a.

Summa summarum så blev det en lyckad tur med 9 fiskar, 35-55cm. Det är extra kul med bra aktivitet när man fiskar med folk som inte fiskat kusten särskilt mycket, och som inte fått så mycket fisk!

sizematters

 

 

Skitfiske på er!

//Peter