Skrivet av | Kommentering avstängd

Lyckades få till en heldag under måndag, och det blev en relativt skum dag. Under morgonen och förmiddagen hade jag strålande sol, lågt vatten och mer eller mindre bleke. Långt ifrån optimala förhållanden när man jagar öring…

Under första timmen landar jag dock tre fiskar! Tyvärr ingen storlek (”största” på 40cm), men blanka och fina var de iaf! Efter en kopp Java och en snabb rapport till Rickard lyckades jag lura upp ytterligare två fiskar innan det var dags för lunchbreak. Jag tänkte ta lunch i ett litet sund med närliggande kobbar och en go ”bassäng”. Jag tänkte pricka in högvattnet, vilket borde aktivera en del fisk. Det var tanken iaf.. Under höjningen började en fisk vaka i bassängen, och efter tre flugbyten klev den på! En fin 40:a zoom tog en olivgrön Spider.

Under eftermiddagen mulnade det på och jag hade stora förhoppningar på ett bra fiske, men det var verkligen helt stendött under resten av dagen och kvällen… Skumt!

Mötte upp Tellis på kvällskvisten och gjorde några sista kast, och vi diskuterade om huruvida ringfisket verkligen blir bättre och bättre eller inte. Därom tvista de lärde som man säger i Norge. Tellis som gjorde några kvällskast hade också trögt fiske den korta stund han var ute

Under tisdagen började jag fisket på morgonen, och på tredje stället hade jag en hel del fisk som vakade. Stora goa ”maskplums”! Gick igenom halva asken innan fisken till slut tog på en Fulmask. Inom en halvtimme landade jag tre fiskar (35-40cm), och det var häftigt med så mycket vak och plums! Längtar verkligen till sommarnätterna!!!

Runt 10:30 mötte jag upp Björn och vi fiskade av två lokaler utan att känna en enda öring. Björn lurade upp en sandskädda, men annars var det helt stendött. Efter att Björn åkt till jobbet bestämde jag mig för att testa lokalen som ändå gav mig fisk under morgonen en sista gång. Väl på plats såg jag några mindre vak, men ingen fisk ville kliva på denna gång.

nr3

Tellis och Kalle hade varit ute en sväng nu på kvällen, och Kalle lurade upp en fin 45:a. I övrigt verkar det som att det varit trögt i Torslanda, flera jag pratat med har hittills haft en medioker utdelning på sina pass. Jag har fiskat mer eller mindre nonstop sedan premiären och jag har lyckats landa 16 fiskar med en topp på 52cm så jag är ändå ganska nöjd med mitt egna fiske än så länge. Även om det ligger rätt många timmar bakom de 16 fiskarna…

kalle

Skitfiske på er!

//Peter