Torrfluga

Aug
2015
07

Skrivet av | Kommentering avstängd

Jag och Tellis tog ett eftermiddagspass i början av veckan.
Vindarna skulle vara svaga och avtagande framåt kvällen.
Väl på plats fiskade vi av ett par ställen utan något resultat och mitt i en fikapaus ser vi ett par mindre fiskar som är uppe och tar något på ytan, de vakar såpass regelbundet att vi misstänker att det är flygmyror som står på menyn.

Ett par bättre fiskar kommer in mer sporadiskt och tar för sig. Dock är fisken samlad på ett begränsat område och trots att det ligger flygmyror på större delen av sträckan vi kan se är det inom 30 meter fisken går och städar.

Av en händelse hade jag en no-hackle CDC kläckare i strl 12 i asken med testflugor och den åkte på.
Trots att jag fiskade med TSD Impact Short intermediate så hölls sig flugan sig flytande i vart fall 15 sekunder innan den började dras ner. Vi kan tacka bra CDC och lång tafs för det.

Det räckte, efter att ha bommat en fisk på grund av att jag gjorde mothugg på normalt manér krokade jag fisk nummer två när den gick upp och sög i sig flugan. På vaken tidigare såg den absolut inte så stor ut så när fisken gör sitt första luftsprång och ser helt ok ut blir vi båda lite förvånade.
Efter en rätt odramatisk kamp men med flera sköna hopp så kan vi landa en pigg och kry 45cm öring som snart får friheten åter.

DrilltorrflugeSnabba ben tillbaka till bilen och rota fram torrflugespöt och flytlinan samt asken med torrflugor som av en slump fått ligga kvar i bilen sedan turen upp till klubbsjön dagen innan.
Väl tillbaka så hade fisken nästan städat färdigt och började gå ut djupare igen, ett par lite större fiskar dröjde sig kvar men vi lyckades inte lura några fler på torrt.

Tellis hade några nyp och följen när mörkret började falla men inget som ville fastna.

Jag var ute en tur igår och kollade av statusen på några av mina höst och sensommarplatser och även igår var det en del flygmyror, bärfisar och harkrankar i vattnet, tyvärr ingen fisk inne men det är absolut en idé att ha med sig en flytlina och några myror/skalbaggar i mindre storlekar utifall att.