Trög helg…

Apr
2016
03

Skrivet av | Kommentering avstängd

Jag och Rickard Lindén har varit och fiskat under lördag och söndag. Under lördagen hade vi ganska tuff vind, och väldigt lågt vatten vilket gjorde fisket svårt. Vi fiskade på under morgonen och förmiddagen, och förutom en bommad fisk för Rickard så var det helt stendött… Vi fiskade ändå på ett av mina smultronställen så jag var helt säker på att vi skulle gå i lite fisk, trots tuffa förhållanden.

Efter att vi bytt lokal krokade jag i en fin fisk i första kastet, en bredryggad 52:a som fick följa med hem!

Efter en fisklös eftermiddag sprang vi Nicko (skaparen av effektiva flugan ”Nicko special”). Efter lite gött tjöt och kaffe så rundade Rickard och Nicko av fisket, medan jag beslutade mig för att fiska kvällen ut. Familjen var ändå ute på vift så det var lika bra att passa på tyckte jag! Precis innan jag skulle bryta för dagen såg jag ett vak till höger om mig. Efter ett  ”mindre” elegant kast sög det tag i flugan, men uppkrokningen misslyckades… Gjorde några kast till med lite olika flugor, men det var inget som passade öringen…

DSC01703

Även under söndagen drog jag och Rickard ut på tur, revanschsugna och taggade! Vi hade bestämt oss för att testa lite ”halvnya” lokaler, då våra vanliga lokaler varit trögfiskade. Efter en kôpp och lite taktiksnack började vi fiska av första viken. Det kändes hett, riktigt hett! Trots fortsatt lågvatten och ”fel” vind kändes det som att bara måste suga i en fisk här! Tja, jag har ju haft fel förut och så även denna gång; stendött….. Inte en fena på första stället… På andra stoppet har Rickard ett gött hugg, men fiskj*veln vill inte fastna.. Jag smyger ut på en liten udde och sittandes lyckas jag landa en fin blänkare runt 40cm.

Efter en kort kaffepaus byter Rickard till sjunk för att kamma av några goa kanter, medan jag går tillbaka mot stället där jag landade min fisk. På andra kasten har jag en fisk som nyper i flugan två gånger, följer efter flugan för att sedan vända av framför fötterna på mig. Tre kast senare smäller det i grejerna när en tjock 42:a plockar min ”fulmask”! Fisken kändes betydligt större första sekunderna. På invevning får jag en liten 35:a innan det är dags att bryta för dagen.

Om jag ska summera första tre dagarna så har fisket varit ganska trögt för min del, totalt har jag pillat upp sju fiskar, varav två blänkare över 50cm. Samtliga fiskar har jag tagit på ”Fulmasken”, (det kanske beror på att jag fiskat den 95% av tiden också). ;)

IMG_7268

Skitfiske på er!

//Peter